Födelsedag!

Hej mina vänner,

Hoppas att helgen varit grym! Kom precis hem från fin söndagssparringen på Onechai. Har ont överallt. Verkligen precis överallt. Höftenbenet är helt fucked up från att blivit träffad stenhårt av ett knä. Någon siktade som en kratta och kängade mig rakt mellan benen. (Mindre skönt, även för tjejer..) Öm i benen och öm i ansiktet. Behövde dela upp trappan upp till min lägenhet i två etapper idag. Ligger på min balkong och tar igen mig lite. Kommer stanna kvar här ett tag. 


Word.

Firade min födelsedag igår. Tjejerna skulle på ett barnkalas hos sina kusiner. Så jag och min talangfulle fotografvän Jörgen drog till Fotografiska museet för lite fin kultur. Just nu har dom en mäktig utställning med den brasilianske fotografen Sebastiao Salgado där. Naturfotografi som får en att tappa andan. Skarpa kontraster och helt fantastiska motiv. "Genesis" kan vara den finaste fotoutställningen jag sett i mitt liv. Kommer garanterat se den en gång till innan den försvinner. Rekommenderar verkligen.

Sebastiao Salgado.

Hade inga storslagna planer för att fira min födelsedag. Ville bara ta det lugnt. Äta god mat, lite tårta och vara med människor som jag tycker om. Perfekt.

Amazing.

Jobbar nästa vecka. Efter det har jag en vecka till semester. Har bokat en resa till Mallorca. Sola, hitta sinnesfrid, läsa böcker och äta spansk mat. Kommer bli så nice. Valde den minsta orten jag kunde hitta på kartan. Längtar.

Underbart.

Coolt att gå på fotoutställning med en fotograf. Som kan förklara hur saker blir som dom blir. Vidvinkel, motljus och sånt. Intressant. Ganska långt ifrån toalett selfies.


Jörgen och sköldpaddan.

Hittade en sköldpadda som fick bli favorit bilden på hela utställningen. Galapagos sköldpaddorna kan bli över hundra år gamla. Väger runt trehundra kilo och lever runt Galapagos öarna i Stilla Havet. Den äldsta sköldpaddan sägs haft en ålder runt 175 år. Men man vet inte exakt hur gamla dom kan bli. Jag vill bli en sköldpadda i i mitt nästa liv...❤

Utställningens favorit.

Har varit så skönt med en veckas semester. Så underbart att fått hänga med tjejerna. Kanske hade dom velat göra mer saker denhär veckan. Vädret har dock varit helt kass. Så inte ens roligt att vara ute. När jag är i Spanien ska dom vara med min pappa på landet. Andas frisk luft. Det är tradition.

Mammans hjärta smälter.

Är på dag sju i min vegetariska månad. Det går hur bra som helst. Hundra gånger jobbigare att sluta dricka kaffe. Hade huvudvärk och ångest i två veckor. Hundratusen gånger värre. 

Känner mig sjukt fräsch i kroppen. Min mage mår hur bra som helst. Och energi nivån är hundra procent. Saknar det inte än så länge.

Jag och bästa Jörgen.

På sin födelsedag, så får man äta tårta till frukost. Och jag fick den bästa tårtan gjord till mig. Glutenfri choklad cheesecake med hallon och jordgubbar. Ni hajjar. Dessert porr på riktigt. 

Bästa.

Nu ska jag lägga mig i badkaret. Mineral salt, Lana del Ray och doftljus.  Vi ses mina vänner. Ha den bästa söndagen!

Kram

J